Sunnanå siktar på seriesegern

Det är dags att presentera Sunnanå SK:s lag i divison IV norra herr här i Norrsportens seriegenomgång.

Sunnanå SK är tydliga med att det är förstaplatsen som gäller i år. Förra säsongen kom laget trea, efter Malå och seriesuveränen Robertsfors. Ett Robertsfors som Sunnanå faktiskt besegrade med 3-1 i en träningsmatch för en dryg vecka sedan.

Skellefteålaget har redan hunnit spela en hel del matcher i vår. Förutom nämnda skalp mot Robertsfors har de exempelvis också vunnit med 3-0 mot division III-laget IFK Arvidsjaur och tagit en 4-1-seger i DM mot division V-laget Mjövallens BK.

Vi lät tränare Erik Jansén svara på några frågor inför seriespelet.

Nyförvärv

Aleksandar Sorgic (Drängsmark), Novak Sorgic och Petter Altin (Morön), Johan Hellström (Rönnskär), Edvin Sundqvist (Kaif), Dennis Karlsson, (åter).

Spelarförluster

Daniel Riano och Hassan Youssefi (flyttat), Jordan Lautone (Morön).

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Att vara ett spelförande lag, kombinerat med hårt arbete och hög press. Vi ser gärna att detta bidrar till att vinna serien.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?

– Just nu matchen mot Myckle den 4 maj. Det innebär nämligen seriepremiär och starten på säsongen som vi ser fram emot.

Vem blir lagets skyttekung?

– Den som gör flest mål… fjolårets skyttekung Mustafa Heydari är en kandidat men jag tror att även Johan Hellström, Abdoullai Touray och Razmus Lindgren vill ha ett finger med i spelet.

Vem står för säsongens genombrott?

– Har många spännande spelare på gång. Abdoullai Touray har en bra försäsong i benen. Unge Mustafe Ismail Ahmed, född 02, kan bli ett utropstecken. William Rönnlund, Edvin Sundqvist och Javid Noworozi är unga spelare som kan ta stora steg i år.

Vilket lag tror ni vinner division IV norra?

– Jag hoppas och tror att vi skall vara den främsta kandidaten även om det alltid är svårt att vinna en serie. Men vi har en stor och bred trupp. En skön samling av karaktärer med spetskvalitéer och bra mix av äldre och yngre, rutin och entusiasm. Mycket folk på träningarna och många som tävlar på varje träning.

– Andra kandidater är Malå, Lycksele, Kaif och Bergsbyn, med Luaik som outsider.

David Pettersson

Taggar: , , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *