Byske ska fortsätta utvecklas

Efter att Tegs SK flyttat till södra serien är det läge att presentera ännu ett lag i division V norra herrar. Turen föll på Byske IF.

Byske IF var 2015 nykomlingar i femman. I en tuff bottenstrid drog de det längsta strået och placerade sig precis ovanför nedflyttningsstrecket, med tre poängs marginal ner till IFK Ålund.

Det unga laget har förhoppningsvis utvecklats under vintern och kan i år kanske till och med utmana Ostvik IK placeringsmässigt? Hur som helst kommer det troligen bjudas på jämna derbyn i år igen lagen emellan (i fjol blev det 2-1 till respektive lag på hemmaplan).

Försäsongen för Byske har börjat med en 0-2-förlust mot seriekollegan Renbergsvattnet samt en rejäl förlust med 1-11, som dock kom mot division IV-laget LUAIK i DM.

Tränare Klas Forsberg och assisterande tränare Rickard Hedlund bjöd på några svar inför säsongen.

Nyförvärv

Mohamed Aden (klubblös) och killar från egna led.

Spelarförluster

Marcus Forsman och Gustav Marklund (båda IFK Ålund)

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Då vi har ett ungt lag har vi som målsättning att vi ska bli bättre och utvecklas för varje träning och match.

Vilken match ser ni mest fram emot i år?

– Vi ser fram emot våra derbymatcher mot Ostvik, som förhoppningsvis ska dra mycket publik och att spelarna ska bjuda på det lilla extra på planen.

Vem blir lagets skyttekung?

– Fjolårets skyttekung Hassan Said gjorde fem mål och nu hoppas vi på att årets skyttekung ska näta över tio gånger. Vem det blir vill vi dock låta vara osagt.

Vem står för säsongens genombrott?

– Årets genombrott hoppas vi att alla våra ungdomar ska stå för. Av den cirka 25 man stora träningstruppen vi haft hittills så är det 14 killar som är födda 1996 eller senare.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Passar på denna fråga då vi känner att vi har lite för dålig koll på alla andra lag i serien.

David Pettersson

Taggar: , , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *