Ett pånyttfött Sandåkern

Dags att presentera det första division VI-laget i denna genomgång – Sandåkernkamraternas IF.

Sandåkerns SK:s division IV-lag gick efter fjolåret in i Umedalens a-lag och gjorde då plats för Umeå FC akademi i fyran. SSK stod alltså utan förstalag och Hugo Persson berättar att det inte var något spelarna var riktigt beredda på, men det fanns inte några ”hard feelings” från deras sida.

– När dessutom de spelande tränarna Mattias Wilhelmsson och Johannes Forsell tackade för sig så var beslutet förståeligt. Laget hade stått och stampat i mitten av Division IV och hade egentligen inga andra mål än att vara ett lag där ett stort gäng Umeåkillar i åldrarna 20-27 år skulle kunna umgås och lira fotboll på helgerna, säger Hugo Persson.

Inför årets säsong så hade dock inte många i laget visat något intresse för att byta klubb. Då tog Persson på sig tränaransvaret tillsammans med sin ”Tord Grip”, Nils Lindkvist.

– Så vi bestämde oss tillsammans med spelarna att vi startar om i division VI för att återigen blir Sandåkerns representationslag i division IV.

Därför finner vi nu Sandåkernkamraternas IF i division VI herrar grupp 2. Ett lag med en stomme från det lag som i fjol kom femma i södra fyran och som nu siktar uppåt.

Spelande tränaren Hugo Persson fick svara på några frågor inför säsongen.

Nyförvärv
”Vi är alla nyförvärv, men de som har kommit till som inte spelade i Sandåkern förra året är”:

Hugo Persson, tränare/spelare (Listerby IK div IV Blekinge), Tobias Englund, Oliver Chicaiza (båda IFK Umeå), Alexander Jonsson (GUIF), Petter Nilsson (klubblös), Erik Friman (klubblös)

Spelarförluster
Erik Johansson, Niklas Johagen, Tim Persson, Emil Fredriksson (alla fyra Umedalen), Edwin Forsman (Sörfors)

Vad har ni för målsättning denna säsong?
– Vi ska vinna division VI grupp 2.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?
– Just nu är det seriepremiären man ser fram emot mest. Tyvärr blir det ju inget derby i år, så alla matcher blir lika viktiga.

Vem blir lagets skyttekung?
– Magkänslan är att målproduktionen kommer vara utspridd över hela truppen, men jag tror samtidigt att ingen skulle bli förvånad om Mattias Lundberg gör flest mål för oss.

Vem står för säsongens genombrott?
– Det känns som att alla i laget redan borde ha fått sina genombrott vid det här laget i sina spelarkarriärer. Någon som jag däremot tror kommer göra sin bästa säsong är Sebastian Häggström, som har tagit stora kliv framåt på inomhussäsongen.

Vilket lag tror ni vinner serien?
– Jag är ganska säker på att om vi hittar rätt fokus och har en stabil träningsnärvaro, kommer vi att stå som slutsegrare. Vi har en trupp som egentligen borde spela i division IV och det kommer vi att bevisa. Vår största motståndare är oss själva.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *