Vill se fler anmälda lag

Vindelälvsloppet gjorde i fjol comeback efter flera års uppehåll. Ett antal lag har redan anmält sig till årets upplaga av löpartävlingen, men arrangörerna hoppas på att fler snart ska tillkomma.
– Ju fler lag vi är desto mer bidrar det till den här folkfesten, säger arrangören Leopold Sjöström.

Nio lag deltog i fjolårets Nya Vindelälvsloppet och med ungefär tre månader kvar till årets tävlingsstart är den siffran tangerad.

– Vi har fått in en åtta-nio laganmälningar. Flertalet av lagen som var med i fjol kommer tillbaka vilket är viktigt då de är våra bästa ambassadörer, säger Leopold Sjöström.

Han hoppas att fler lag ska anmäla sig och tror också att det kan komma i gång nu under våren.

– Det är hyfsat hittills men vi hoppas att det ska börja ta fart nu efter vintersäsongen och då vi ska ha lite mer lokal annonsering.

”Handlar om att ha kul”

En del förändringar har gjorts till årets Nya Vindelälvsloppet. Det blir exempelvis fler antal fria växlingar i klasserna flex och kombi (där man också får cykla), för att göra det smidigare för lagen. I år blir det även fasta tider för omstart, jämfört med i fjol då det blev omstart efter att ett visst antal lag kommit fram – vilket gjorde det svårt att veta när man skulle starta.

– Vi har bollat sådana här frågor med löparna och haft utvärderingar. Vi ska anpassa oss till målgruppens behov då det också gynnar tävlingen, säger Sjöström och fortsätter:

– Men återigen, vi vill ha fler anmälda lag. Dels för att kunna få en hållbar ekonomi, men också mycket för att skapa den här folkfesten som gynnas av ju fler vi är.

Han medger att man måste vara uthållig när man nylanserar en sådan här tävling, men han säger att det gäller att tro att det ska vara möjligt.

– Vi känner att det här loppet mer handlar om att ha kul än om tävlingshets. Man ska springa och cykla i lag och göra det till en sommarfest, precis som jag hoppas att det är på väg att bli, säger Leopold Sjöström.

David Pettersson

Taggar: , , , , ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *