Umeå FC:s nya lag

I division IV södra herrar har det tillkommit ett nytt lag som direkt tänker hota i toppen.

Umeå FC Akademi är ett nystartat lag som ska minska det glapp som funnits mellan UFC:s två lag – A-laget och U17-laget. De kliver rakt in i södra fyran och vill vara med och strida i toppen redan första året.

Laget har hunnit spela en hel del matcher under våren. För exakt en månad sedan började de med att ta en seger mot Guif 2 (division V) med 4-1 för att sedan också vinna över Guifs division III-lag med 5-2.

Av bara farten har de också besegrat ett annat lag från trean, Röbäcks IF, med 5-0, samt seriekollegan Mariehem SK med 2-1. I går klev Umeå FC Akademi in i DM genom att stöta på Sandviks IK, ännu ett lag från division III, och spela 1-1.

En stark start på året för det nya gänget i fyran. Vi lät Benjamin Kinnunen Nassiri svara på några frågor inför seriestarten.

Nyförvärv

Albin Näslund (Täfteå IK), Joel Öhrnell, Jonathan Niska (båda Ersmark) Anton Eriksson, Emil Johansson, Ville Norrman (alla tre IFK Umeå), Mubiru Yahaya (Arvidsjaur) Alexander Kinnunen Nassiri (Guif)

Spelarförluster

Adam Hansson, Lucas Lund (båda Guif), David Strömberg (Teg), Teodor Lundqvist, Adrian Eliasson, Texas Stern (klubb oklar)

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Vi vill göra en bra prestation varje match och för varje match som vi spelar vill vi ta utvecklingskliv både som kollektiv men även individuellt.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?

-Vi ser fram emot varje match i serien så att killarna får möjlighet att skaffa sig mer seniorerfarenhet.

Vem blir lagets skyttekung?

-Mubiru Yahaya.

Vem står för säsongens genombrott?

– Varje spelare kommer att göra ett personligt genombrott genom den utveckling de gör under säsongens gång.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Svår fråga, vi vill vara där uppe och slåss om det. IFK Holmsund var en ribbträff ifrån division III i fjol så de blir nog vassa.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *