Fortsätter resan uppåt i tabellen

Nästa lag att presenteras från division V norra herrar är Clemensnäs IF.

Clemensnäs har de senaste åren ständigt klättrat uppåt i norrfemman. Varje säsong har de tagit ett eller några steg framåt i tabellen och håller det i sig kommer laget placerar sig bland de tre bästa denna säsong, eftersom de kom fyra i fjol.

Just att komma bättre än förra året är också lagets mål – och de verkar ju ha statistiken med sig. I DM har de inte haft lika mycket med sig denna månad. Laget har förlorat båda sina matcher, mot division VI-laget IFK Ålund med 2-3 och mot Drängsmarks IF från fyran med 1-4.

I fjol gick det inte heller så bra i DM för Clemensnäs – men likväl gjorde de en stark säsong. Och innan DM-spelet startade i år lyckades de vinna mot Kågedalens AIF (division IV) med 3-2.

Magnus Lindberg, tränare i Clemensnäs IF, svarade på våra frågor inför säsongen.

Nyförvärv

Simon Bergström (Drängsmark), Mirsaeed Huseini (klubblös), Gustav Jonsson, Örjan Berglund, Jonathan Berglund, Henrik Lindegren (alla fyra Boliden), Jonathan Nyström, Simon Lövgren, William Bolling (alla tre gör comeback)

Spelarförluster

Niklas Andersson, Anders Lindgren, Elias Marklund (slutat)

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Vinna så många matcher som möjligt och förlorar så få matcher som möjligt. Vi vill även placera oss högre upp i tabellen än föregående säsong.

Vilket möte ser ni mest fram emot i år?

– Det är matcherna mot Renbergsvattnet. Det brukar alltid bli trevliga tillställningar mot ett trevligt gäng och extra roligt är det att möta dem på höstomgången då de brukar ha vänligheten att ge oss en vinst då. Denna säsong tänker jag betala tillbaka till David (Olofsson, tränare Renbergsvattnet) i form av en Loka.

Vem blir lagets skyttekung?

– Mikael Eriksson kommer försvara skytteliganvinsten i division V från förra säsongen, tätt följd av Niklas Lindblom.

Vem står för säsongens genombrott?

– Simon Bergström och Gustaf Hedlund. Båda två besitter alla verktyg de behöver för att ta nästa steg i sin utveckling och denna säsong kommer att bli deras.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Norsjö kommer att plocka hem serien. De bör, trots allt, vara ett starkt lag då de kommer från division IV så jag sätter dem som favoriter.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

En kommentar till “Fortsätter resan uppåt i tabellen

  • 19 april, 2016 at 21:49
    Permalink

    Bra clemensrapport!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *