”Ingen kommer vilja missa det”

Här presenteras lag nummer två i ”El Kustico” – Sörmjöle IK, division IV södra herrar.

Sörmjöle IK gjorde en stark säsong 2015. De placerade sig på tredje plats i södra fyran – lagets bästa placering på många år.

Inte nog med det, Sörmjöle lyckades också vinna sina två möten med Hörnefors, 4-1 på bortaplan och 2-0 hemma på Mjölevallen. Båda lagen räknar med tuffa drabbningar denna säsong och de rekommenderar hela Umeå att komma och titta på dessa matcher (första mötet är den 23 juni och returen spelas den 25 september, för er som vill skriva upp det i kalendern).

Sörmjöle har hunnit spela en DM-match i år. Laget åkte på en 0-5-förlust mot division III-laget IFK Umeå och får sikta in sig på revansch i morgon, söndag. Då ställs de mot IFK Holmsund, laget som i fjol kom tvåa i söderfyran.

Nye tränaren Jesper Framell, som gör sitt första tränaruppdrag på seniornivå, fick några frågor att svara på inför säsongen.

Nyförvärv

Aron Bergvall, Mattias Bjuggstam (båda Hörnefors IF), Andreas Nilsson (Tegs SK), Jonathan Renman (åter från Team Thorengruppen)

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Att spela vårt spel säsongen igenom.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?

– Självklart revanschsugna Hörnefors. Många uppmärksammade El Kustico förra säsongen och det var två intensiva matcher. I år har Hörnefors fått några spännande nyförvärv och det har vi också, så det blir en tuff drabbning som ingen kommer vilja missa.

Vem blir lagets skyttekung?

– Svårt att säga, jag säger nog Elias Hägglund. Han stod för en otrolig utveckling förra säsongen och kommer nog att bli en farlig måltjuv även denna säsong.

Vem står för säsongens genombrott?

– Vi har en bred trupp i år och många kommer att tvingas utvecklas för att slåss om platserna. Jag tror att Aron Bergvall och Andreas Nilsson kommer utvecklas mycket med hjälp av de rutinerade spelarna de har omkring sig. Rasmus Framell blir nog den spelare som kommer göra genombrottet sett till tidigare säsonger, han har fått en bra återhämtning från sina skadebekymmer och kan han vara hel säsongen ut blir han farlig.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Thorengruppen eller Holmsund. Holmsund hade en bra säsong förra året och blir garanterat vassa även i år. Thorengruppen vill troligtvis upp till trean för att det inte ska vara ett så långt glapp till laget i ettan.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *