Lyckad vecka ger hopp om OS

Under världscuptävlingarna i Brasilien tog Lotten Johansson, Ramselefors SKF, två fina placeringar. Något som kan ha ökat hennes chanser till att få åka till OS i augusti.
– Det är det stora målet och den stora drömmen, säger Johansson.

Lotten Johansson, Ramselefors skytteförening, har i drygt en vecka varit i Rio de Janeiro, Brasilien, för att tävla i världscupen. Första tävlingen var förra helgen i luftgevär, där hon placerade sig på 17:e plats.

– Den är jag väldigt nöjd med. Det var mitt bästa resultat någonsin internationellt i luftgevär, både poängen och placeringen, säger Lotten Johansson.

Hon är extra belåten över att hon inte stressade under tävlingen utan hela tiden behöll lugnet.

– Stämde det inte avbröt jag och gjorde om tills det stämde. Jag tog pauser och försökte lugna ner nerverna. Blir man nervös kan man annars bara vilja få det gjort, men nu tog jag det lugnt.

Världsrekord störde

I torsdags gick hon in i sin andra tävling i Rio, 50 meter gevär tre ställningar. Johansson började lite knackigt i knästående men sköt sedan upp sig i det liggande och stående skyttet.

– Knät var jag inte riktigt nöjd med, där vill jag ha några till poäng. Men jag sköt jättebra i liggande, säger hon.

Hon kom till slut tolva, bara två poäng ifrån att placera sig topp åtta och få skjuta i finalen. Två poäng som kan ha försvunnit i det tredje sista skottet, där hon fick en åtta. Precis när Johansson skulle skjuta det skottet slog skytten (Snjezana Pejcic, Kroatien) bredvid henne världsrekord och ett stort jubel utbröt.

– Jag grämer mig lite grann över det. Antagligen ryckte jag till och blev förvånad när det hände så det var lite otur att det hände just då. Men jag är jättenöjd över tävlingen ändå, säger Johansson.

Siktet på OS

Efter en 28-timmars-resa kom Lotten Johansson hem i går kväll. ”Hemma är alltid bäst”, som hon själv uttryckte det, men hon hoppas på att snart få återvända till Brasilien. I augusti är det OS i Rio de Janeiro och hon förbättrade nog sina chanser till att få åka dit efter världscuptävlingarna på samma plats.

– Det gjorde jag nog. Jag tror jag är hyfsat nära på att få åka, men det är en plats som inte är tillsatt och några stycken de väljer på. Jag sköt bra nu och får se hur långt det räcker, säger hon och fortsätter:

– Det skulle vara jättekul att få åka. Självklart är OS det stora målet och den stora drömmen, säger Lotten Johansson.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *