Åsele bjöd på inlandscup

Förra helgen arrangerade Åsele IK en futsalturnering för ungdomslag i inlandet. Ett lyckat arrangemang som troligen kommer tillbaka nästa år – med förhoppningen om ännu fler deltagare.

– Vi har av tradition alltid kört inomhusturneringar i Åsele men det har varit uppehåll ett antal år, men nu försöker vi dra i gång det igen, säger Kent Jonsson, kanslichef Åsele IK.

Han berättar att då Åsele likt flera andra kommuner tagit emot många flyktingar finns det många ungdomar som vill spela fotboll. I futsalturneringen deltog förutom hemmaklubben även lag från Dorotea, Vilhelmina, Storuman och Lycksele och de flesta föreningar hade flera lag med.

– Det fungerade jättebra och de gästande klubbarna tyckte att det var bra och kul att vi ville arrangera en futsalcup i inlandet. Vi kommer säkert att köra nästa år också och då kanske vi får med fler föreningar, säger Jonsson.

Åsele IK hade flera lag med i turneringen och faktum är att det i Åsele i dagsläget finns väldigt många som vill spela fotboll.

– Men vi har inte tillräckligt med ledare och det är en grej som vi försöker jobba med nu. Sedan första april har vi till exempel en anställd via ett integrationsprojekt som ska jobba med fotbollen.

Tre sjumannalag

Juniorlagen i Åsele spelar mest mot lag väster ut och mot Jämtlandshållet, i något som kallas Bäverligan där lag från till exempel Vilhelmina, Dorotea och Junsele deltar. Jonsson berättar att det är svårt att få ihop en serie med lag från bara Västerbottens inland, i alla fall i nuläget.

På seniorsidan har klubben två herrlag och ett damlag med i sjumannaserierna.

– Vi skulle kunna ha två elvamannalag spelarmässigt med vi har inte de resurserna med ledare och den biten. Så vi begränsar oss till sjumanna då det är enklare, både organisatoriskt och spelmässigt, säger Kent Jonsson.

David Pettersson

Taggar: , , , , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *