Firade 40 år med bordtennis

För 40 år sedan började det att spelas korpbordtennis i Vännäs. I helgen firades jubileet på ett självklart sätt – med en bordtennisturnering.

1976 och några år framåt spelades korpbordtennis mellan ungefär tio lag i Vännäs. Lagen som möttes var bland annat Vännäs Dörr, Vattenfall och Hammarskolan, vars Martin Olofsson, som var lärare på skolan, var en drivande kraft för korpserien.

– Efter några år upphörde korpserien, men ett antal spelare fortsatte att träffas och motionsspela bordtennis. Med tiden så försvann flera av de äldre spelarna, men då kom istället flera av det ursprungliga gängets barn och i något fall barnbarn med i gänget, säger Calle Wållberg, som har varit med från början.

I dag är de ungefär tio-tolv spelare som träffas en gång i veckan under en höst- och en vårperiod. De båda perioderna brukar avslutas med en liten turnering där alla möter alla och i lördags var det dags för våravslutningen, 40 år sedan korppingis drog i gång i Vännäs.

– Det deltog elva spelare så det blev en hel del matcher och set under dagen, säger Calle.

Segrare i helgens turnering blev Björn Strandberg, efter att ha placerat sig före brorsonen Jonathan Strandberg. Janne Holmberg knep tredjeplatsen och Calle slutade på en femteplats efter sina tio matcher.

– Spelet fungerade hyfsat och att ta några set av 30 år yngre spelare känns okej. Några fler kantbollar och nätrullare till min fördel så kunde jag ha hamnat på pallen, avslutar han.

David Pettersson

Taggar: ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *