”Kågedalen siktar alltid uppåt”

Låt oss presentera ett lag i division IV norra herrar – Kågedalens AIF.

Sedan Kågedalen gick upp till fyran säsongen 2012 har de alltid gått att hitta i toppen av tabellen. I fjol slutade dock laget på på tionde plats i norrfyran, förvisso bara en poäng upp till plats sju. Men det är ett lag som tar nya tag i år och de vill än en gång vara med där uppe i tabellen.

Kågedalen spelade första träningsmatchen redan i februari och har lirat rätt mycket under våren. Tyvärr för lagets del har inte försäsongen varit perfekt då laget har spelat lika en gång och förlorat resterande fyra träningsmatcher.

Inte heller i DM skördade Kågedalen några större framgångar där de spelade 3-3 mot Mjövallens BK och förlorade mot Sunnanå SK med 0-3.

Laget får helt enkelt lita på den gamla klyschan att en mindre bra försäsong innebär en bra säsong.

Tränare David Berthelsen fick svara på ett antal frågor inför seriestarten:

Vilka nyförvärv har ni denna säsong?

– Vi har tre nya spelare som alla ser spännande ut:

”Johan Marklund som kom från Boliden i division V som är en spelare som jobbar hårt för laget och är fysisk stark. Han har även ett bra spelsinne samt är bra med båda fötterna”.

”Zhaver Missulu Muendo som kom från Malå i samma division som oss. Han är en ung kille med framtiden för sig, han har ett härlig driv och ett bra målsinne samt är bra med båda fötterna”.

”Edvin Kalac som gör comeback och var senast i Skellefteå FF:s U17 lag. Han är skadad för tillfället men har en väldig bra blick och ligger ofta steget före. Får han bli helt frisk kan han bli en frisk fläkt i serien”.

Spelarförluster

Hjalmar Ekström (Morön BK), Kasongo Ngoy (Mjövallen BK), Viktor Larzon (klubb oklar), Edvin Sundqvist (Sunnanå SK)

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Kågedalens AIF siktar alltid uppåt och vill vara med i toppen.

Vilket möte ser ni mest fram emot i år?

– Alla matcher är viktiga men självklart blir det extra roligt att få möta topplagen Malå, Sunnanå och Lycksele. Det är alla spelande lag med tränare som brinner för uppgiften.

Vem blir lagets skyttekung?

– Jag tror att Zhaver Missulu Muendo kommer göra många mål i år.

Vem står för säsongens genombrott?

– Jag tror att det kommer vara Alexander Sahlman som blommar ut ordentligt i år.

Vilket lag tror ni vinner division IV norra herr?

– Jag tror att Sunnanå SK är seriefavoriter då de har värvat många med erfarenhet från högre divisioner samt att de har en spelare som borde spela några divisioner upp i Mustafa Heydari.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *