Starka med många återvändare

Någon timme innan seriepremiären presenteras Spöland Vännäs IF i division IV södra herrar.

Efter några säsonger i trean åkte Spöland Vännäs i fjol ur då de placerade sig näst sist i serien. Laget tar i år nya tag i söderfyran och med många nyförvärv och spelare som återvänder till klubben har förväntningarna börjat trissas upp.

I vårens DM gick det dock mindre bra för laget. De började med att åka på en storförlust mot seriekollegan Umeå FC Akademi med 2-8 och besegrades sedan även av division III-laget Sandviks IK med 0-2.

Spöland Vännäs har också hunnit spela en träningsmatch mot Lycksele IF från norra fyran, en match som slutade 2-2. Försäsongen bjöd också på en cupvinst i just Lycksele för Vännäslaget.

I kväll spelar Spöland Vännäs seriepremiär hemma mot Stöcke IF. Lagkapten Filip Brändström Nyström fick svara på några frågor innan serien kickar i gång.

Nyförvärv

Tommy Näslund (senast i SVIF), Alexander Svensson (senast i SVIF), Jim Forsgren (senast i Spölands IF), Johan Frohm (senast i SVIF), Anton Dacklin (senast i SVIF), Christoffer Lindqvist (senast i IFK Umeå), Mattias Segerljung (Mariehem SK), David Schäfer (Aspudden IF), Viktor Frank (Lycksele IF), Mohammed Hanif (ingen tidigare klubb)

Spelarförluster

Isak Stenvall (IFK Umeå), Amar Mujakovic (IFK Umeå)

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– I ett tidigt upptaktsmöte var spelare och ledning överens om att vi skulle försöka hålla oss i mitten av tabellen men ju närmre seriestart vi kommit och ju fler nya och nygamla spelare som trillat in desto högre verkar målen vilja sättas. Vi ser ut att få en stark trupp som vill landa på övre halvan av tabellen.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?

– Vi ser fram emot alla matcher under säsongen, har väl egentligen inget möte vi har taggat extra mycket för. Men självklart kommer matcherna mot topplagen vara oerhört intressanta. Umeå FC Akademi har varit väldigt starka under försäsongen och Team TG FF 2 gjorde ju en makalös säsong i division V södra i fjol, så de två lagen blir spännande att möta.

Vem blir lagets skyttekung?

– Ser ingen annan trycka in fler baljor än vår eminente striker Andreas Larsson den kommande säsongen, men om någon känner sig manad så tackar vi förstås för alla nätrassel. Men rent krasst så har Larsson en finish och känsla som väldigt få i division IV södra har.

Vem står för säsongens genombrott?

– Jag tror att vårt nygamla nyförvärv Johan Frohm på vänsterbacksposition kommer att spela en stor roll i laget den här säsongen. Han har under försäsongen visat ett lugn som inte alla som är nya i en trupp har så lätt att hitta. Han har ett stort hjärta och krigar för laget oavsett matchläge, är stark defensivt men har även visat lite offensiva kvaliteter, vilket känns bra. Han är en komplett spelare.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Om vi klarar av att hålla en väldigt god träningsstatistik laget igenom med en gemensam målsättning och är ett lag där alla drar 100 procent åt samma håll så ser jag möjligheterna för oss själva som goda. Samtidigt har Umeå FC Akademi gjort en stark försäsong och jag tror de kommer att utgöra det svåraste motståndet för oss.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

En kommentar till “Starka med många återvändare

  • 4 maj, 2016 at 23:22
    Permalink

    Spöland Vännäs vann med 5-1

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *