Trean med förväntningar på sig

Rödå/Hås/Vif hittar vi i division V södra herrar.

Hittills har Rödå/Hås/Vif blivit utpekade både som seriefavoriter och roligaste lag att möta av såväl Hörnsjö IF som Young Boys FC. Faktum är också att av de lag i söderfemman som är kvar sedan förra året placerades sig Rödå/Hås/Vif bäst. De kom på tredje plats bara slagna av de två andra seriesuveränerna Ersboda SK och Team TG FF 2.

Laget själva har däremot inga skarpa tankar på serievinsten, utan siktar på en topp fem-placeringen i södra femman.

De har hunnit lira två träningsmatcher under våren. Den första slutade 1-1 mot division IV-motståndet IFK Holmsund och den andra förlorades mot seriekonkurrenten Höjdens BK med 2-4.

I kväll spelare Rödå/Hås/Vif sin första seriematch för säsongen, borta mot tidigare nämnda Hörnsjö. En match som hemmalaget utmålat som en möjlig tidig seriefinal.

Andreas Andersson, tränare Rödå/Hås/Vif, svarade på våra frågor innan seriestarten.

Vilka nyförvärv har ni gjort till årets säsong?

– Vi har fått in tre nya spelare och det är målvakten Mattias Söderlund, som gör comeback efter en tids ledigt från fotbollen, samt två yngre talanger i Dadir Mohammed och Mohamad Hasanzadeh.

Vilka spelarförluster?

– Vi har tappat den notoriske och fruktande forwarden David Granström som har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Och vi har haft glädjen att skicka två spelare uppåt i seriesystemet – Adam Gillewård till Täfteå IK och Filip Linder till Holmsund.

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Vår målsättning är att fortsätta spela fotboll och inte tjonga långbollar. Och vi ska fortsätta utveckla individen och laget och förhoppningsvis hamna bland topp fem.

Vilken match ser ni mest fram emot i år?

– Roligaste att möta kommer nog att vara FBIK/Sävar/Täfteå på grund av att de också vill spela fotboll efter marken och är riktigt duktiga på det.

Vem blir lagets skyttekung?

– Skyttekung i vårt lag blir nog William Wretell som äntligen tar ut sin potential som han besitter. Han kommer att vara jobbig för backarna.

Vem står för säsongens genombrott?

– Genombrottet hoppas och tror jag att Natanael Khebre blir om han fortsätter att ta för sig och inte blir för lat och bekväm .

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Jag tror att det står mellan Sandvik och Teg.

David Pettersson

Taggar: , , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *