Ungt lag från Sorsele

I division V norra herrar hittar vi Sorsele IF.

Sorsele slogs förra året i botten av norra femman. De klarade sig ur en jämn slutstrid och placerade sig till slut före såväl Byske som IFK Ålund. Det är ett ungt lag som till stor del består av nyanlända, som vill vara med högre upp i tabellen i år.

– De äldsta killarna är två 93:or och de yngsta är födda 00. De är som svampar och är ivriga att lära sig och skulle jag säga att vi ska träna sju dagar i veckan skulle de göra det, säger tränaren Inge Bergh.

Det hjälpte dock inte laget i första seriematchen som spelades i torsdags, där det blev en 2-4-förlust mot Renbergsvattnets IF. Sorsele hade annars under försäsongen lyckats besegra Arvidsjaur och Lycksele i träningsmatcher.

Laget tar nya tag i seriespelet i morgon mot Ostvik IK. Innan dess får ni läsa tränare Inge Berghs tankar om säsongen.

Vilka nyförvärv har ni gjort till årets säsong?

– Ett utifrån: från Arvidsjaur, Linus Långdal. En förlorad son som kommer tillbaka. Jag hade honom när han var B-pojke, så känner honom väldigt väl.

Vilka spelarförluster?

– Tre stycken som var med i fjolårets A-lagstrupp har flyttat.

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Målsättningen är att spela en positiv och anfallsinriktad fotboll, typ som P16 gjorde i fjol och P17 året innan. Vi kommer att höja ribban sedan får vi se vilken placering det blir i höst, men vi kommer jäklas högre upp än i fjol.

Vilken match ser ni mest fram emot i år?

– Derbymatchen mot Norsjö kommer att bli en speciell match, det är närmaste laget som vi möter. (Bergh berättar att han gärna mött Tegs SK också, då han har en bakgrund som tränare där, men Teg har ju bytt serie).

Vem blir lagets skyttekung?

– Ali Heydari blir nog årets skyttekung.

Vem står för säsongens genombrott?

– Det är många som jag tror kan slå igenom. En av dem är en kille som heter Habdi Fresha – jag är helt övertygad om att han kommer göra det, han har tränat väldigt bra. Men finns fler som kommer slå igenom.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Finns ett antal som kan vinna. Clemensnäs tror jag kanske mest på, de är nog största favoriterna. Norsjö kommer säkert vara där uppe också. Sen hoppas jag att vi också ska var där uppe, men vi har inte målsättningen att vinna serien.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *