Vill tillbaka till fyran

Sandviks IK 2 i division V södra herrar presenteras.

Som ni ser här nedanför är Sandviks målsättning att vinna varje match denna säsong. Än så länge ser det bra ut i serien, efter en 2-0-vinst mot FBIK/Sävar/Täfteå i första omgången som i går följdes upp med en seger över Young Boys med 1-0.

Innan dessa två seriematcher hann laget spela sex träningsmatcher. Sandvik mötte tre division IV-lag som resulterade i två förluster, mot IFK Umeå 2 och Stöcke IF, samt en vinst, mot Sörfors IF. De har under våren även vunnit ett derby mot seriekollegan FK Obbola och förlorat mot Gimonäs UIF 2 från samma serie, plus spelat 0-0 mot Sundom IF från Finland.

I fjol spelade Sandviks IK 2 i söderfyran, där de hamnade näst sist. Tränare Peter Eklund hoppas att laget ska vara tillbaka där redan nästa år – och han fick svara på några frågor kring säsongen som ska ta dem dit.

Vilka nyförvärv har ni gjort till årets säsong?

Felix Aggestål (Mariehem SK), Johan Andersson (Strömsund), Niklas Olsson (Umeå FC), Emil Nilsson (Comeback efter skada), Pontus Wikner (Comeback).

– Vi har några ytterligare spelare på väg in och har även ett bra samarbete med Sandviks division III-lag med tre-fem spelare samt Sandviks juniorlag. Det ser bra ut på spelarfronten.

Vilka spelarförluster?

– Inga spelarförluster i nuläget.

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Målsättningen är att vinna varje match.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?

– Derbymatcherna mot skärgårdskollegan Obbola.

Vem blir lagets skyttekung?

– Osäkert vem det blir, men många mål ska det bli!

Vem står för säsongens genombrott?

– Kan det bli någon av juniorerna?

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Vi tror att Rödå/Hås/Vif är med och nosar på en topp tre-placering men vi hoppas själva att vi drar längsta strået i serien.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

En kommentar till “Vill tillbaka till fyran

  • 10 maj, 2016 at 18:48
    Permalink

    ”har även ett bra samarbete med Sandviks division III- lag”

    Så om laget inte kan vinna serien på egen hand så tar man in förstärkningar uppifrån? Tråkigt att det ska vara så, speciellt för alla som inte har ett första lag högre upp. Dock så består väl serien snart bara av andra-lag.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *