Arctic Cat startar om i sexan

Första laget att presenteras från division VI herrar grupp 1 är Bjurfors Arctic Cat FC.

Bjurfors Arctic Cat FC (officiellt i förbundets tabell kallat Arctic Cat Orrliden FC), lirade förra året i division IV. Hans-Ove Forssell, ordförande i föreningen,  gav oss lite historik och en förklaring till varför laget i år spelar i sexan:

– Arctic Cat FC bildades 2011 och var en sammanslagning av herrfotbollen i IFK Bjurfors och Ljusvattnets IF. Vi vann division V 2012, 13 poäng före tvåan. Sedan dess har vi spelat i division IV och varit ett mittenlag. Inför denna säsong så tackade Ljusvattnets IF för sig och kvar är IFK Bjurfors. Vi beslöt i mars att begära ner oss i division VI då vi bedömde att det behövs en nystart samt att många spelare har slutat. Vi ändrar även klubbnamnet till Bjurfors Arctic Cat FC, och kommer att spela i gult/svart, vilket är klassiska Bjurforsfärger, säger Hans-Ove Forssell.

Laget tränas av Andreas Forssell (som var huvudtränare i IFK Bjurfors 2007-2008), med hjälp av assisterande tränarna Daniel Söderström, Emil Öhlund och Erik Olofsson. Samtliga av de uppräknade samt fem av åtta nyförvärv har IFK Bjurfors som moderklubb – så det satsas hemvävt i omstarten.

På måndag är det seriepremiär för laget, borta mot Rönnskär Railcare IF 2. Ordförande Forssell gav oss några svar innan starten.

Nyförvärv

Johan Hermansson (Sorsele IF), Rasmus Liljedal (Överhärde IK, Gästrikland), Stefan Öhlund (KAIF), Tobias Boman (Stöcke IF), Oskar Linder, Pontus Lindström, Robby Salgut, David Holmgren (alla Burträsk IK)

Spelarförluster

Erik Johansson (Burträsk IK), Henrik Johansson (Malå IF), Andreas Lindgren, Johannes Viklund, Oskar Lindgren, Jens Karlsson, Robert Mikaelsson, Johan Brännström, Joar Larsson (alla har slutat), Johan Olofsson, Jacob Lundström (båda har flyttat söderut)

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Vinna alla matcher.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?

– Mötena mot IFK Ålund, som liksom oss är ett lag som spelat i högre serier och det brukar alltid bli bra matcher mellan lagen.

Vem blir lagets skyttekung?

– Robin Andersson. Gjorde tio mål i division IV förra säsongen.

Vem står för säsongens genombrott?

– David Holmgren.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– IFK Ålund har imponerat på försäsongen.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *