Många lag i J18

Det ser ut att bli bra drag kring J18:s division I-serie till vintern. Förbundet räknar med upp mot tio lag i serien.
– Det är betydlig fler än de senaste åren, säger Göran Leidström, Västerbottens ishockeyförbund.

Förra säsongen spelade sex lag i ishockeyns J18 division I norra. Då var det två lag från Västerbotten, Tegs SK och SK Lejon, men i år ser de ut att få sällskap av Clemensnäs HC och Lycksele SK. Totalt verkar det till kommande säsong bli 8-10 lag i serien, där de resterande lagen kommer från Norrbotten.

– Det är väl betydligt fler lag än det har varit de senaste säsongerna. Vi räknar med att köra en dubbelserie med alla lag före jul, så det blir väl cirka 18 matcher för lagen, säger Göran Liedström, vid Västerbottens ishockeyförbund.

Än är dock inget beslut tagit om hur serien exakt kommer att se ut. Tanken var att Västerbottens och Norrbottens förbund skulle haft ett möte i går kväll, men det kunde inte genomföras. De räknar med att ha ett nytt mött så snart som möjligt.

Lycksele SK, som startat upp ett J18-lag till vinterns säsong, hoppas att det efter jul blir en serie med bara Västerbottenslagen.

– Då minskar resandet och kostnaderna rejält, säger Benni Wingerli, lagledare Lycksele SK.

Hur det blir med den saken återstår att se, men vad som är säkert är att LSK:s J18-lag kommit i gång bra med försäsongsträningen. Wingerli berättar att laget kör på hårt och tränar nu fem dagar i veckan.

David Pettersson

Taggar: , , ,
Kategori: Ishockey 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *