UAFC hoppas på storpublik

På lördag har Umeå AFC hemmapremiär mot Gefle Red Devils. Umeålaget siktar på dubbel revansch – på sig själva efter en dålig seriestart och på Gefle efter fjolårets förlust.
– Vi är väldigt hungriga på att vinna, säger Ludvig Lantz.

I fjol vann Umeå AFC division I norra och skulle ta klivet upp i näst högsta serien, superettan. Men seriesystemet strukturerades om och superettan togs bort. I år spelar alltså Umeå i division I igen, men det är nästa högsta serien och de stöter på betydligt bättre motstånd denna säsong.

– Det blev lite struligt med seriesystemet, men vi spelar i näst högsta divisionen och vi möter fler och bättre lag i år, säger Ludvig Lantz, som är ordförande, tränare och spelare i Umeå AFC.

Målet för säsongen är att vinna serien. Det startade dock tungt i seriepremiären borta mot Arlanda Jets, som Umeå förlorade mot med 0-30.

– Vi var rostiga helt enkelt och hade dragit på oss en hel del skador under försäsongen. Vi hade en tunn trupp och Arlanda verkar just nu vara seriens bästa lag då de har tagit två komfortabla segrar i början.

Nu på lördag får Umeå chans att revanschera sig efter den tunga starten. Laget möter då Gefle Red Devils på hemmaplan.

– Vi mötte dem i fjol också och de är ett hårt spelande lag. Vi förlorade mot dem då men vi går för vinst nu, vi ska ha revansch. Historiskt har vi inte förlorat så många matcher och vi gillar inte att göra det – men vi reser oss alltid efter en förlust, säger Lantz.

Och om bara vädergudarna är på lagets sida så tror han att det kan bli bra med publik på hemmapremiären.

– Det ska bli jäkligt kul att spela hemma i Umeå och det verkar som det kommer att bli schysst drag på läktaren, avslutar Lantz.

David Pettersson

Taggar: ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *