Ska spela utvecklande fotboll

Från division III damer grupp 2 presenteras Mariehem SK 2.

Det viktigaste i MSK 2 är att ständigt utveckla både spelet och spelarna, såväl på som utanför planen. Och genom detta sätt hoppas de också att vinsterna ska komma. Som i Team Sportia cup i april, där laget tog en tredjeplats efter några fina vinster, bland annat mot Hörnsjö IF:s division II-lag i bronsmatchen.

MSK 2, som kom sjua i fjolårets division III, hann i april också 3-1-besegra Sandviks IK:s division II-lag i en träningsmatch.

Laget förlorade sin första seriematch för säsongen hemma mot Ersboda SK/EIK med 1-3. I dag har de chans att revanschera sig, men det blir tufft då de ställs mot en av seriefavoriterna – Gimonäs UIF. Innan eftermiddagens match mot Guif (Ålidhem Arena, 15.30) får ni en chans att ta del av tränare Martin Hårdstedt tankar om säsongen:

Vilka nyförvärv har ni gjort till årets säsong?

– I stort sätt ett helt nytt lag. Många nya spelare från vårt damjuniorlag – Elin Fredriksson Jonsson, Izabella Escobar Ulander, Nora Forsman, Olivia Svedmark, Eva Fors, Esther Fors, Sigrid Selberg Ångman, Tea Fischer, Wilma Hellström

Dessutom:

Adriana Yosief (GUIF), Tyra Wallenborg (IFK Umeå), Anna Sörlin (Betsele) , Emelie Rönnberg (Vilhelmina), Josefin Karlsson (Ersboda), Amanda Nygaard (Umedalen), Anna Gubbström (Betsele), Johanna Sundin (Ersboda)

Vilka spelarförluster?

Uppflyttade till A-laget MSK 1: Jennifer Johansson, Alva Lind, Julia Welin, Matilda Brate Sjögren, Moa Dahlberg.

Tagit paus: Amanda Eriksson, Rebecka Lundin, Frida Moen, Cornelia Jeglertz, Victoria Sandström, Julia Saveman.

Till andra föreningar: Kajsa Lundberg (IFK Umeå).

Vad har ni för målsättning denna säsong?

– Laget är ett utvecklingslag. Målet är att oavsett motstånd spela en utvecklande fotboll och arbeta med vår spelidé. Vi vill träna som vi spelar och integrera fotbollsspecifik fysträning så mycket som möjligt. Spelarna ska utvecklas både på och vid sidan om planen. Denna målsättning brukar leda till en del matchvinster i slutänden.

Vilken match ser ni fram emot mest i år?

– Alla tuffa matcher är välkomna, men de lag som spelar bra fotboll som till exempel Guif är extra roliga att möta. För ett lag med många yngre spelare är det alltid nyttigt att möta lag med äldre spelare för att utveckla det fysiska spelet. Men lag som mest tjongar i anfall och står extremt högt i försvarsspelet utan systematik är mindre utvecklande att möta.

Vem blir lagets skyttedrottning?

– Svårt att säga. Kanske är det dags för Amanda Hansson i år eller varför inte någon av de nya yngre spelarna?

Vem står för säsongens genombrott?

– Alla kan stå för årets genombrott. Det går inte att säga. Både äldre och yngre spelare kan utvecklas under året. Förhoppningsvis lyfter vi ännu några spelare till A-laget under säsongen och de yngre etablerar sig som seniorspelare. Men framför allt ska alla behålla lusten att spela och lära sig.

Vilket lag tror ni vinner serien?

– Guif i konkurrens med IFK Umeå. Guif hoppas jag personligen eftersom de spelar en utvecklande fotboll.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *