Gratis hockeyskola i år igen

Vännäs HC upprepar fjolårets succé och anordnar även denna sommar en kostnadsfri hockeyskola.
– Vi tänkte att vi behövde prova något nytt och det fungerade riktigt bra, säger Christer Nilsson, en av ledarna i VHC.

Förra sommaren testade Vännäs HC att arrangerade en hockeyskola som var helt gratis för de deltagande barnen.

– Hockeyn har det tungt i alla mindre kommuner och det är framför allt svårt att locka barn till sporten. Så vi tänkte att vi måste prova något nytt och det fungerade riktigt bra förra året, säger Christer Nilsson, en av ledarna i VHC.

Av de totalt 60 barn som deltog i fjol var ungefär 25 stycken nybörjare, och de flesta av dem stannade sedan också kvar inom hockeyn.

– Det var bättre än vi trodde. Vi hade räknat med några stycken, men det spred sig fort. Och när så många fortsatte så visar väl det att vi måste ha gjort något bra.

Årets hockeyskola är 27-28 augusti i Vännäs ishall och riktar sig till tjejer och killar som är födda 2006-2009 och bor i antingen Vännäs eller Bjurholms kommun. Nilsson hoppas att trenden med ett växande hockeyintresse i Vännäs ska visa sig även på årets hockeyskola.

– Efter gratishockeyskolan tillkom det 15 spelare till Tre Kronors hockeyskola och vi var en 45-50 stycken på de träningarna. När jag började för några år sedan var vi väl 10-15 deltagare. Och 08:orna som kommer nu är en jättegrupp, säger Nilsson.

Han berättar att de erbjuder barnen att låna utrustning, så man verkligen ska få chansen att prova på hockey. Det man själv behöver är klubba, skridskor och en gallerhjälm.

– Vi försöker göra det så enkelt som möjligt och köpte under förra året in mer låneutrustning. Man ska inte behöva köpa en hel utrustning för att få chansen att prova på vad man tycker om hockey, säger Christer Nilsson.

Uppdaterat 15.20:

Det är nu också klart att Vännässonen Daniel Tjärnqvist, med bland annat ett OS-guld och 353 NHL-matcher på meritlistan, kommer att vara en av ledarna.

David Pettersson

Taggar: , ,
Kategori: Ishockey 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *