Laddar inför stortävling

Med knappt tre månader kvar till Norrlandsmästerskapen i orientering i Lycksele tycker arrangörerna att det mesta går enligt planerna.
– Det är stort intresse för den här tävlingen, säger tävlingsledare Ove Vesterberg.

12-14 augusti anordnas Norrlandsmästerskapen i orientering i Lycksele, som ett samarrangemang mellan Lycksele IF, Vännäs OK och Robertsfors IK. Det kommer att bli den största orienteringstävlingen i inlandet på 20 år.

– Vi hoppas att det ska bli en 350-400 deltagare i alla fall. Sedan erbjuder vi flera aktiviteter omkring tävlingarna så att man ska hinna göra någonting mer här i Lycksele när man är här, säger Ove Vesterberg, tävlingsledaren från LIF.

Han berättar att det mesta verkar gå som planerat och att förarbetet flyter på bra.

– Vi ligger väldigt bra till tidsmässigt. Kartan är färdigritad i höstas och kommer justeras lite under våren och sommaren. Och banläggarna, en från varje förening, håller på för fullt.

Framöver gäller det för arrangörerna att bland annat färdigställa kartan och trycka den och att planera för praktiska frågor som duschanläggningar.

– Och vi jobbar mycket med funktionärslistan, men där är det mesta löst. Det finns ett stort intresse för tävlingen och både kommunen och företag ställer upp för den, och alla tre klubbarna är peppade för det här, säger Vesterberg.

Han passar också på att tipsa om att de i Lycksele har börjat med träningsorientering på tisdagar och onsdagar, för dem som är orienteringssugna redan nu.

David Pettersson

Taggar: , , ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *