Björnloppet satsar på rekord

I kväll är det dags för Björnloppet i Dorotea – löpartävlingen som i år ser ut att slå deltagarrekord.

– Vi har nått nytt rekord i föranmälan med 193 stycken. Det verkar som löpning har blivit på uppåtgående igen. Vi hoppas även på nytt rekord med totalt 250 deltagare i år, säger Jan-Åke Persson, ordförande i Dorotea IF.

Det är fjärde året som tävlingen arrangeras och Persson berättar att det är en tävling som riktar sig till den breda massan.

– Vi satsar på en tävling där så många som möjligt vill delta. Björnloppet är en löpartävling som är väldigt lite tävling men omtyckt i området som det verkar.

Deltagarna går eller springer runt Bergvattensjön och går i mål vid skolan. En barntävling hålls 18.00 där samtliga barn får guldmedalj och ett pris sponsrat av lokala företag, och det stora loppet startar 18.30.

– I fjol hade vi med några riktigt vassa löpare i form av Oskar Lönnberg och Morgan Tollofsen. Det är penningpriser till vinnarna i varje klass i själva löpartävlingen och sedan lottas ett stort prisbord ut bland samtliga deltagare, säger Persson.

David Pettersson

Taggar: ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *