Vindelälvsloppet närmar sig

I morgon är det en månad kvar till årets upplaga av Nya Vindelälvsloppet. Startskottet går 14 juli 03.00 – vid foten av Potatisbacken i Ammarnäs.

– Det blir en vacker inramning till arrangemanget, och för att få en korrekt halvmaratondistans till Kraddsele blir det en extra runda i byn innan löparna drar iväg på nattetappen, säger Leopold Sjöström, en av arrangörerna.

Det blir samma upplägg som 2015 med tre olika klasser. I klassen ”race” är det löpning med 28 sträckor. ”Flex” har också 28 sträckor men där kan man dela på löparsträckorna med fria växlingar. Klassen ”combi” har 16 löparsträckor och fyra cykeletapper på mellan 19-50 km och fria växlingar.

I år blir det fastställda nystarttider på vissa sträckor, vilket underlättar för deltagarna som på förhand då vet vilka starttider som gäller. På grund av de nya etappmålen har arrangören Vindelälvsloppets IF korrigerat tidpunkterna för vissa nystarter och även lagt in en nystart i Gargnäs.

– Det gör vi för att tidsmässigt korta ner den långa dagsetappen från Ammarnäs till Vormsele, berättar Leopold Sjöström.

David Pettersson

Taggar: ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *