100 år firades med veteranfotboll

Spölands IF fyller i år 100 år och det firades i helgen med en veteranmatch mot gamla ärkefienden.

Föreningarna Spölands IF och Vännäs AIK har som bekant slagits ihop sedan ett antal år tillbaka under namnet Spöland Vännäs IF. Men i helgen när Spöland skulle fira sitt 100-årsjubileum spelades en veteranmatch i fotboll mellan de tidigare ärkerivalerna.

– Lagen bestod av före detta spelare mellan 45 och 70 år som representerat respektive lag. Trots många gamla och otränade ben så blev det en underhållande match som helt gick i publikens smak, säger Calle Wållberg, Spölands IF.

Matchen slutade broderligt med ett 2-2-resultat i strålande väder och inför en storpublik på cirka 250 personer.

– Med många otränade kroppar på plan så befarades många skador, men det allvarligaste var att Spölands målvakt vid en snabb utrusning skadade ena hälsenan, kanske ett brott. Det som övriga spelare lär känna av under de närmaste dagarna är säkert lite ömmande fötter och ben, säger Calle Wållberg.

Som avslutning på tillställningen samlades båda lagen framför den entusiastiska publiken och tackade den med att göra vågen.

Taggar:
Kategori: Fotboll 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *