Siktar på att försvara guldet

VM i beridet bågskytte startar på torsdag och Lyckselesonen Emil Eriksson är på plats i Sydkorea för att upprepa fjolårets succé.

– Det ska bli både spännande och utmanande eftersom motståndet är tuffare i år och under säsongen har jag slagits mot både den ena och den andra motgången, säger Eriksson.

I vanliga fall tävlar han som vänsterskytt, men en muskelskada i ena axeln har tvingat honom att ändra om träningen och han har börjat tävla med högern. Något som han tycker har varit riktigt tufft under våren och sommaren, men tack vare stöd från sin häst Barona, vänner och naprapater så har han vuxit som skytt och tävlande.

– Nu är jag en av de snabbaste i världen och skjuter fem pilar ifrån koger på cirka tio sekunder med hög precision, medan vi dundrar fram på banan i full galopp, säger Emil Eriksson, som ska försvara sitt VM-guld från förra året.

Taggar: ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *