Första ispasset avklarat i Lycksele

Lyckseles nya J18-lag gjorde i går kväll sitt första ispass.
– Det spritter i benen och de vill mycket, säger tränaren Nils Filip Johansson.

Som Norrsporten tidigare skrivit om har Lycksele SK denna säsong dragit i gång ett helt nytt J18-lag i ishockey. I går kväll hade de sitt första ispass med tränaren Nils Filip Johansson.

– I början av säsongen finns det en entusiasm och de vill mycket. Sedan finns det flera som haft ett längre break från isen, så det tar någon vecka innan det sätter sig, säger han.

Johansson har tidigare tränat ungdomslag i Växjö och Leksand och han kommer nu att ansvara för utvecklingen av hockeygymnasiet på Tannbergsskolan samt vara huvudtränare för J18-laget.

– Jag har kommit in bra i det och trivs superbra med både jobbet på skolan och i klubben. Vi har hunnit köra fys i en och en halv vecka och jag har börjat bygga relationer med spelarna, vilket är bland det roligaste med det här jobbet.

”Krävs en insats”

Framöver väntar träning sex dagar i veckan, med ungefär nio pass, för hockeygrabbarna. Johansson tror det är nytt för många att träna så mycket och trycker på att det är viktigt att spelarna får säga vad de tycker om upplägget.

– Vi kommer inte bara att köra på mitt spår utan ha en dialog. Men jag vill ge dem en utveckling och då krävs det att man lägger ner tid och intresse. Vill man nå sina mål krävs en insats, säger Johansson.

Just i kväll är det träningsfritt för laget – i stället väntar kickoff med forsränning.

David Pettersson

Taggar: ,
Kategori: Ishockey 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *