14:e plats för Eriksson i VM

Emil Eriksson slutade på plats 14 i VM i beridet bågskytte.

Det blev inget favorit i repris – Emil Eriksson, Lycksele, kunde inte försvara guldet från i fjol. Omställningen till högerhandsskytte blev för stor och Eriksson placerade sig på 14:e plats i VM i beridet bågskytte i Sydkorea.

Hans bästa placering i deltävlingarna var en sjätteplats i singelskytte. Sämst gick det i multiskyttet, där han blev diskvalificerad efter att ha tagit i pilen för snabbt.

”Jag är ändå nöjd över min 14:e-platsen, med tanke på att jag bara har tränat med högerhanden i två och en halv månad”, skriver Eriksson på sin Facebooksida (en muskelskada i axeln har tvingat honom att börja tävla med högern).

David Pettersson

Taggar: ,
Kategori: Övrig sport 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *