Om Norrsporten

Norrsporten är en webbtidning i Västerbotten som bevakar de sporter, lag och idrottare som annars sällan eller aldrig får medieutrymme. Vi skriver om hela Västerbotten, men kommer framför allt sträva efter att synliggöra den idrott som utövas på länets mindre orter.

Idén till Norrsporten föddes ur en vilja att lyfta det idrottsengagemang och de prestationer som oftast inte uppmärksammas men som ändå berör många länsbor. Norrsporten bevakar hela Västerbotten, gräsrötter såväl som elit, varje dag, året om.

Om mig:

Jag som driver Norrsporten heter David Pettersson. Ursprungligen kommer jag från Vännfors i Vännäs kommun men jag bor numera i Umeå. Jag studerade journalistik vid Strömbäcks folkhögskola och har jobbat journalistiskt i bland annat Lycksele, Östersund och Umeå, med både tv och skrivande journalistik.

Min egen sportsliga karriär har mestadels kretsat kring fotbollsspel i Spölands IF och Spöland Vännäs IF. Men jag har också hunnit med att spela innebandy samt lirat en del tennis i Vännfors tennisklubb. I dagsläget idrottar jag inte inom någon förening, utan bara på egen hand eller med vänner.

 

David-Pettersson-Norrsporten